Volwassenen

De Klimmuur biedt veel mogelijkheden om alles uit de klimsport te halen. Zo bieden we een Kennismakingsles aan om de sport te leren kennen. Ook kun je bij ons zelfstandig leren zekeren met de Basiscursus, of ben je al toe aan een cursus Voorklimmen? Waar je ook naar op zoek bent, ons team helpt je met enthousiasme om de top te bereiken!

Klimmen_Pagina_1
Klimmen
Kun je zomaar bij de klimmuur terecht om te klimmen? Als je geen ervaring hebt, volg je eerst een kennismakingsles.

Je kunt bij ons zelfstandig komen klimmen als je een zekerbewijs hebt, of kunt aantonen dat je voldoende ervaren bent om zelfstandig aan de slag te kunnen. Als dat niet het geval is, dien je eerst een kennismakingsles of basiscursus te volgen. We zijn daar behoorlijk streng in, hetgeen met veiligheid te maken heeft, natuurlijk.

Klimmen_Volwassenen
Boulderen
Boulderen is het klimmen tot maximaal 4,5 meter, zonder gebruik van touwen en met dikke valmatten er onder.

Boulderen is zo populair aan het worden, en wordt steeds meer gedaan door niet klimmers omdat je met boulderen elke keer weer een beweging kunt proberen te maken, nadat het net even niet gelukt is. En omdat je dicht bij elkaar bent, boulderaar en toeschouwer, kun je elkaar heel eenvoudig aanwijzingen geven en over het probleem praten.

Boulderen is een behoorlijk sociale sport, meer nog dan het klimmen. Dat maakt het toch wel heel erg leuk !

Klimmen_Volwassenen_3
Basiscursus
De basiscursus bestaat uit vier lessen, waarin naast het klimmen de verschillende onderdelen en bijzonderheden van het zekeren aan bod komen. Verder worden de klimmaterialen besproken en wordt er aandacht gegeven aan de verschillende basis klimtechnieken. De cursus wordt afgesloten met het certificaat K2 van de Branchevereniging Klim Sport, hetgeen betekent dat je zelfstandig kunt klimmen bij diverse klimcentra in Nederland.

Misschien vind je dit ook interessant

Boek een

Vragen over klimmen voor volwassenen?

Neem contact met ons op