lege gordel,
lege zakken.

voorkom
vallende
voorwerpen!

Laten we duidelijk zijn: klimmen is naast een hele leuke, ook een hele veilige sport. Dat komt onder andere omdat er in onze sport weinig ruimte is voor fouten. We kennen allemaal het belang van een aandachtige partnercheck. Iedere keer voordat je aan je klim begint!

Dit betekent niet dat er niet af en toe iets bijna gebeurt. Dat zijn helaas in bijna alle gevallen te vermijden menselijke fouten. De meeste meldingen van gevaarlijke situaties in klimhallen hebben te maken met vallende voorwerpen van hoogte. Dit varieert van een relatief onschuldig kledingstuk tot een potentieel dodelijke gri-gri. We hebben het in dit geval dan nog alleen over de impact van het direct geraakt worden door een vallend object: er zijn helaas ook voorbeelden van situaties waarin zekeraars schrikken van een vallend voorwerp, de aandacht verliezen en een klimmer laten vallen.

Een ongeluk is meestal een samenloop van diverse fouten. Als we er met zijn allen voor kunnen zorgen dat de kans op een ongeval aanzienlijk verkleind wordt door spullen die je niet nodig hebt tijdens je klim beneden te laten. Dan zouden we wel gek zijn om dat niet van jullie te vragen, toch?

Daarom: Lege zakken, lege gordel. Voorkom Vallende Voorwerpen! Laat alle materialen die je niet nodig hebt voor je klim op de grond. Dan kunnen ze ook niet van je gordel, uit je broekzak of uit je pofzak vallen.

Dankjewel, namens iedereen in de klimhal.