voorklimmen

Cursus voorklimmen

Als je een tijdje aan het klimmen bent, komt er een moment dat je een volgende stap wilt maken. Je wilt bijvoorbeeld leren voorklimmen. Daarvoor hebben we de voorklimcursus. Tijdens deze cursus ligt de focus op het voorklimmen, met alle aspecten, die daar bij horen. Je leert voorklimzekeren en touwtechnieken. Veel aandacht wordt besteed aan veiligheid.

   4 lessen van 2,5 uur

   vanaf 18 jaar

   110,- per persoon (excl. evt. materiaalhuur)

Voorklimmen

Klim je al een tijdje en ben je opzoek naar de volgende uitdaging? Dan is de voorklimcursus iets voor jou.  

Met het voorklimmen zit het touw niet bovenaan vast (zoals bij toprope klimmen) maar neemt de klimmer het touw zelf mee naar boven. Door het touw om de zoveel meter door een setje aan de muur te klippen blijf je veilig gezekerd. Deze manier van klimmen brengt nieuwe technieken en uitdagingen met zich mee. 

Tijdens de voorklimcursus maak je kennis met de basisvaardigheden van het voorklimmen. Leer voorklim zekeren, valoefeningen, touwtechnieken, touwverloop, setjes klippen en oefen met nieuwe materialen.  

We richten ons hierbij op het voorklimmen in klimhallen. Deze cursus is niet voldoende om zelfstandig buiten te klimmen, maar wel een stap in de goede richting. Na deze cursus is het nog maar een klein stapje naar zelfstandig buiten klimmen! 

Voorklimcursus

In 4 lessen leren we jou de basis om veilig voor te klimmen en te voorklim zekeren. We zullen je stap voor stap bekend maken met de juiste voorbereidingen, het voorklim zekeren, het voorklimmen en veilig vallen. In de laatste les word je geëxamineerd en krijg je als je slaagt de K3-status. Met deze status kun je bij alle vestigingen van de Klimmuur en bij diverse andere hallen in Nederland zelfstandig indoor voorklimmen. 

De kosten voor de cursus zijn 110,- inclusief al het benodigde materiaal en exclusief entree. 

Wil je je inschrijven voor de voorklimcursus? Schrijf je dan in bij één van onze vestigingen.

Voor wie is de cursus?
Om mee te doen met de voorklimcursus moet je minimaal 6 maanden je K2-status hebben en actieve ervaring met toprope zekeren en klimmen. Je bent thuis in het klimmen in de overhang en klimt zo’n route eenvoudig uit. Een goed instapniveau is 5c+. 

Als je nog niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet moet je verder gaan met toprope klimmen en zekeren. Bij twijfel kan je altijd terecht bij jouw Klimmuur vestiging om je vragen verder te beantwoorden. 

Voorklimmen in de hal

Bij onze vestigingen is het voorklimmen per vestigingen anders ingericht. Kijk hier onder voor een korte omschrijving van het voorklimmen in de hal van jouw keuze.

Klimmuur Centraal
Bij Klimmuur Centraal hebben we een overhangende voorklimwand met routes van diverse niveau’s (5B tot 7c) waar je je hart op kunt halen. Deze voorklimwand is de hele week toegankelijk voor iedereen die veilig en zelfstandig kan voorklimmen. Als het rustig is in de hal kun je ook op de korte overhang voorklimmen.

Klimmuur Haarlem
Bij Klimmuur Haarlem hebben we een overhangend voorklimdak met routes van diverse niveau’s (5B tot 6C) waar je je hart op kunt halen. Dit voorklimdak is de hele week toegankelijk voor iedereen die veilig en zelfstandig kan voorklimmen. Als het rustig is in de hal kun je ook in de rest van de zaal voorklimmen waar een rij voorklimhaken beschikbaar is (en dat zijn er behoorlijk veel!). Neem contact met ons op als je wilt weten wanneer de daluren zijn.

Klimmuur Den Haag de Uithof
Bij Klimmuur Den Haag De Uithof kun je binnen in de grote overhangende wand tot 21 meter hoog voorklimmen. Daarnaast is er ook een flinke buitenwand waar bij gunstig weer iedere zelfstandige voorklimmer lekker in het zonnetje de hoogte in kan.

Klimmuur Rotterdam
Bij Klimmuur Rotterdam hebben we een licht overhangende voorklimwand met routes van diverse niveau’s waar je je hart op kunt halen. Deze voorklimwand is de hele week toegankelijk voor iedereen die veilig en zelfstandig kan voorklimmen.

Klimmuur Den Haag Hollands Spoor
Helaas is het niet mogelijk om bij Klimmuur Hollands Spoor voor te klimmen.

Misschien vind je dit ook interessant

Boek een

Vestigingen

In welke vestiging wil je de voorklimcursus reserveren?

Amsterdam / Haarlem / de Uithof / Rotterdam

Thumbnail_Amsterdam_Centraal

Amsterdam Centraal

Onze vestiging in de hoofdstad van Nederland is een zeer uitgebreide, volledige en goed bezochte klimhal. Met voorklimwand, uitgebreide bouldermogelijkheden, buiten terras en een open dak!

Dijksgracht 2 – 1019 BS – Amsterdam

Thumbnail_Haarlem

Haarlem

Klimmuur Haarlem is één van de eerste klimhallen die in Nederland geopend is en bestaat al sinds 1992! Haarlem is een hele grote en open klimhal met veel daglicht.

Spaarndamseweg 120 B – 2021 KA – Haarlem

Thumbnail_de_uithof

Den Haag de Uithof

Klimmuur Den Haag de Uithof is de klimlocatie waar je binnen én buiten kunt klimmen! Met wanden tot wel 21 meter is de klimmuur super uitdagend voor beginner en gevorderde klimmer.

Jaap Edenweg 10 – 2544 NL – Den Haag

Thumbnail_Rotterdam

Rotterdam

Vlak bij het Kralingse Bos staat Klimmuur Rotterdam, de enige echte klimhal van Rotterdam. Met een hoogte van 17.5 meter en 51 touwen is dit één van de grootste klimhallen van Nederland.

Prinsenlaan 910 – 3062 CT – Rotterdam