De Klimmuur Haarlem

Openingstijden

ma t/m woe: 13:00-23:00
do & vr: 9:00-23:00
za: 9:00-18:00
zo: 9:00-23:00

Direct naar

USPs_dak
Veel klimplezier

Met 48 klimtouwen en meer dan 156 klimroutes

USPs_voorklimdak
Imposant voorklimdak

Voor een goede voorklim uitdaging

USPs_klimplezier
Opwarmruimte

Met systeemwand

USPs_locatie
Gratis parkeren

Makkelijk bereikbaar

In het kort

Klimmuur Haarlem is één van de eerste klimhallen die in Nederland geopend is en bestaat al sinds 1992! Vanaf 1997 zit de hal op de huidige locatie aan het Spaarne. Haarlem is een grote en open klimhal met veel daglicht. Er zijn veel klimmogelijkheden, competities, cursussen, evenementen en een specialistische klimwinkel.

Met een speciaal voorklimdak en twee trainingszones kan je je klimplezier niet op!

Na de sessie kun je ’s zomers een heerlijk biertje drinken op ons dakterras, en ’s winters genieten van de gezelligheid binnen.

Klimmen

Voor ieder wat wils als het gaat om klimmogelijkheden. Zo kan je jouw balansvermogen uitdagen op de liggende wand, of jouw spierkracht testen in de overhang. Maar ook rechte wanden, vol technische routes, hebben we volop! Klimmuur Haarlem heeft 48 klimtouwen met een totaal van meer dan 156 verschillende klimroutes, die regelmatig worden vervangen. De wandhoogtes variëren van zo’n 7 tot 17 meter.

Daarnaast is er een speciaal voorklimdak waar je het voorklimmen kan beoefenen. De graderingen van onze dakroutes variëren van 5B tot 6C.

Boulderen

Boulderen kan bij de Klimmuur Haarlem niet. De hal is gericht op toprope klimmen met de mogelijkheid om voor te klimmen.

Klimmers kunnen bij het opwarmen wel gebruik maken van de bouldertraverse, een zijwaartse route die bijna de hele hal doorkruist! Onze voormalige boulderzones, genaamd Grotte en L’Entrée, zijn ook bij uitstek geschikt voor de klimmer om op te warmen of te trainen met wat makkelijke boulders en een systeemwand.

Liever boulderen dan klimmen? Neem dan een kijkje op de site van Beest Boulders.