CK2A3704

Jeugd bij de Klimmuur

Bij de Klimmuur zijn er voor kinderen en jongeren veel mogelijkheden om de klimsport te beleven. Zo hebben al onze vestigingen een jeugdclub, waar kinderen en jongeren na het volgen van een basiscursus bij kunnen aansluiten.

Ben je onder de 18 en wil je het klimmen eens uitproberen? Volg dan samen met een volwassene een kennismakingsles jeugd.

   vanaf 4 jaar, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

   22,50

Jeugd
Kennismakingsles jeugd
Klimmen is een ontzettende leuke en uitdagende sport voor jong en oud. Kinderen onder de 18 jaar kunnen samen met een volwassenen een kennismakingsles volgen. Als volwassene leer je tijdens deze les hoe je moet zekeren. Je blijft daarbij op de grond staan en houdt het touw vast waaraan het kind omhoog klimt. De les duurt maximaal een uur. Als je met meerdere kinderen komt, raden we je aan om per twee kinderen één volwassene mee te nemen. Als alles goed gaat mag je onder toezicht door blijven klimmen.

De kosten voor een kennismakingsles zijn 22,50 per kind. De volwassenen betalen verder niets. Deze prijs is inclusief instructie en het klimmateriaal. De prijs is exclusief klimschoenen (eventueel te huur voor 4,50 per paar) en de horeca. Het beste is dat zowel kinderen als volwassenen een soepel zittende sportbroek dragen en schone stevige sportschoenen.

Kinderfeestje Klimmuur Haarlem
Jeugdcursus

Ben je tussen de 10 jaar en 17 jaar en denk je dat je klimmen helemaal te gek vindt? Volg dan onze jeugdcursus klimmen.

In vier lessen leer je met leeftijdsgenoten alles wat je moet weten over klimmateriaal, het gebruik van de touwen, veiligheid, hoe je omgaat met de hoogte, klimtechniek en meer. Dit alles doe je onder begeleiding van een ervaren instructeur. Als alles goed gaat krijg je aan het einde van de laatste les het Ko2-diploma.

Met een Ko2 diploma mag je meedoen met de wekelijkse jeugdtraining van de jeugdclub. In de eerste maand na de jeugdcursus heb je een maand gratis klimmen. Je gebruikt deze maand om deel te nemen aan de jeugdtraining. Als je 14 jaar of ouder bent, kan na akkoord van een van de jeugdtrainers, het Ko2-diploma worden omgezet naar een K2 diploma. Daarmee mag je zelfstandig klimmen met jouw leeftijdsgenoten, wanneer je maar wilt. Zolang je onder de 14 jaar bent, kan je alleen tijdens de jeugdtraining onder begeleiding van de trainers zekeren. Je kan alleen deelnemen met de jeugdtraining als je je hiervoor aanmeldt via de betreffende hal.

De jeugdcursus bestaat uit vier lessen. Via onze reserveringspagina zie je welke data en tijden er beschikbaar zijn voor de vestiging van jouw keuze.

Vestiging klimmuur Rotterdam
Jeugdclub
Als je de jeugdcursus hebt gehaald, stroom je door naar de wekelijkse trainingen van onze jeugdclub. De eerste maand na de jeugdcursus kan er gratis worden meegetraind met de jeugdclub. Zo kan je goed ervaren of het wel echt wat voor je is. Na de laatste les van de jeugdcursus word je in overleg met de instructeur en je ouders ingedeeld in één van onze groepen.

Tijdens de training ben je onder leiding van enthousiaste trainers bezig met klimtechnieken, spellen en oefenvormen. Behalve veel plezier, wordt er ook actief getraind en worden de jeugdleden op hun eigen niveau uitgedaagd. Dat is ook het mooie van de klimsport: hoe jong of oud, hoe ervaren of onervaren je ook bent, je kan jezelf altijd uitdagen en op een speelse manier nieuwe dingen ontdekken!

Na de eerste gratis maand, stap je over op een incasso maandabonnement. Je hebt de keuze tussen onbeperkt klimmen en boulderen met één keer trainen per week en onbeperkt klimmen en boulderen met twee keer trainen per week. (twee keer trainen is mogelijk in overleg met de trainer en jeugdcoördinator). Je vindt de actuele tarieven hier.

Wil je meer informatie over de jeugdclub in jouw vestiging? Neem dan contact op met ons op

Misschien vind je dit ook interessant

Kennismakingsles Kind

Maak kennis met klimmen
22,50
 • Leer klimmen en zekeren
 • 1 uur instructie
 • Gratis door klimmen mits veilig
 • Per 3 kinderen 1 volwassene

Basiscursus jeugd

Leer zelfstandig klimmen
87,50
 • 4 lessen van 2 uur
 • Leer de basis van het sportklimmen
 • Behaal zelfstandig klimcertificaat
 • Maand gratis klimmen na de cursus

Kinderfeestje

Een super spannend en leuk feestje
27,50
 • Een uniek en sportief feestje
 • Wie bereikt de top?
 • Per 3 kinderen 1 volwassene
 •  inclusief pannenkoeken en limonade