kennismaking

Kennismakingsles sportklimmen

Maak kennis met indoor sportklimmen. Een gezellige sportieve activiteit onder begeleiding van professionele instructeurs!

   1,5 tot 2 uur

   vanaf 4 tot 99 jaar, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

   24,50 per persoon of 20,50 tot 18 jaar

   Amsterdam, Haarlem, De Uithof, Hollands Spoor, Rotterdam

Kennismakingsles
Klimmen is echt een sport die je sámen doet! Je klimt dus altijd met een klimmaatje, die jou vanaf de grond zekert. Om deze unieke sport onder de knie te krijgen kun je een kennismakingsles in onze hal reserveren. In deze les leren we jullie eenvoudig de stappen van het zekeren en alles wat er verder bij het klimmen komt kijken op het gebied van veiligheid. Na de uitleg gaan we zo snel mogelijk aan de slag zodat jullie die dag veel kunnen klimmen!

Bij een kennismakingsles kom je het liefst met 3 personen, waarbij jullie samen een team vormen. Maar met meer kan natuurlijk ook!

Wil je samen komen klimmen met kinderen of jongeren onder de 18 jaar? Boek dan een kennismakingsles jeugd! Als ouder of volwassene leer je het zekeren, terwijl de kinderen kunnen klimmen. Per 2 à 3 kinderen dient één volwassene mee te komen. Jongeren onder de 18 mogen het zekeren nog niet leren en kunnen dus niet andere kinderen, leeftijdsgenoten of ouders zekeren.

Kosten
Een kennismakingsles kost € 24,50 per persoon. Inbegrepen zijn de instructie en het benodigde materiaal van een gordel en zekerapparaat. Wil je ook klimschoenen huren? Dan kost dat € 4,- per paar. 

Kinderen en jongeren onder de 18 jaar dienen altijd onder begeleiding van een volwassene te komen. De kosten voor een ouder-kind kennismakingsles zijn € 20,50 per kind dat gaat klimmen. De volwassene die zekert, hoeft geen entree te betalen. 

Maak van tevoren een afspraak via de website, dan zorgen wij ervoor dat er een instructeur voor je klaar staat. Na de les ben je vrij om nog even door te klimmen mits jullie én de instructeur dat veilig achten.

Waar moet je op letten?
 • Voor een kennismakingsles moet je met minimaal twee personen komen, maar liever met 3 personen. Het onderlinge gewichtsverschil mag niet groter zijn dan 15 kilo.
 • Maak vooraf een afspraak. 
 • Wil je met een kind komen klimmen? Boek dan een kennismakingsles jeugd.
 • Kinderen onder de 18 mogen elkaar niet zekeren, en mogen ook niet zonder ouders een kennismakingsles volgen. Wel kunnen zij vanaf 10 jaar de jeugdcursus doen. 
 • Neem kleding mee waar je goed in kan bewegen en schone sportschoenen.

Let op: Na de les ontvang je geen definitieve klim/ zekerstatus, en je mag dus ook alleen zelfstandig klimmen op de dag van de kennismakingsles. Wil je nog een keer komen klimmen? Volg dan opnieuw een kennismakingsles, of doe de basiscursus voor een definitief klimcertificaat.

Mensen die dit interessant vinden, vinden dit ook interessant

Kinderfeestje

Een super spannend en leuk feestje
20,50
 • Wie bereikt de top?
 • Per 3 kinderen 1 volwassene
 • Optioneel met pannenkoeken

Basiscursus

Leer zelfstandig sportklimmen
99,-
 • Leer de basis van het sportklimmen
 • Behaal zelfstandig klimcertificaat
 • Maand gratis klimmen na de cursus

Jeugdcursus

Leer zelfstandig sportklimmen (10 t/m 16 jr.)
79,-
 • Leer de basis van het sportklimmen
 • Behaal je zelfstandig klimcertificaat
 • Maand gratis klimmen na de cursus

Vestigingen

Bij welke vestiging wil je reserveren?
Amsterdam / Haarlem / de Uithof / Hollands Spoor / Rotterdam

Amsterdam Centraal

Onze vestiging in de hoofdstad van Nederland is een zeer uitgebreide, volledige en goed bezochte klimhal. Met voorklimwand, uitgebreide bouldermogelijkheden, buiten terras en een open dak!

Dijksgracht 2 – 1019 BS – Amsterdam

Haarlem

Klimmuur Haarlem is één van de eerste klimhallen die in Nederland geopend is en bestaat al sinds 1992! Haarlem is een hele grote en open klimhal met veel daglicht.

Spaarndamseweg 120 B – 2021 KA – Haarlem

Den Haag de Uithof

Klimmuur Den Haag de Uithof is de klimlocatie waar je binnen én buiten kunt klimmen! Met wanden tot wel 21 meter is de klimmuur super uitdagend voor beginner en gevorderde klimmer.

Jaap Edenweg 10 – 2544 NL – Den Haag

Den Haag Hollands Spoor

Klimmuur Den Haag – Hollands Spoor is een unieke klimhal in Nederland. We hebben een ontzettend gave klimwand met een gezellig team die jou voorziet van instructie en cursussen.

Waldorpstraat 15 – 2521 CA – Den Haag

Rotterdam

Vlak bij het Kralingse Bos staat Klimmuur Rotterdam, de enige echte klimhal van Rotterdam. Met een hoogte van 17.5 meter en 51 touwen is dit één van de grootste klimhallen van Nederland.

Prinsenlaan 910 – 3062 CT – Rotterdam